Завдяки тренінгу медика троє 300-х не стали 200-ми: історії Героїв України

Іван - лікар-терапевт вищої категорії, інструктор з тактичної медицини та домедичної допомоги. Очолює команду волонтерів «Дніпро Такмед», інструктори якої з 2014 року і по теперішній час провели заняття з тактичної медицини для більш ніж 8000 військовослужбовців ЗСУ та Національної гвардії України. 

Редакція продовжує розповідати історії Героїв України. 

Інструктори команди та сам Іван особисто неодноразово брали участь в ротаціях медичної служби евакуації АСАП, а також Першого добровільного мобільного шпиталю ім. Пирогова. Проводячи тренінги безпосередньо для військових, відвідали практично всі ділянки лінії зіткнення в ООС.

Паралельно Іван займається волонтерською діяльністю – допомога військовим госпіталям та пораненим. Протягом 2014-2018 за його допомогою проведено відновлення та забезпечення військового госпіталю в Черкаському на суму понад 1 млн грн.

З 24 лютого призваний медиком до Сил ТрО ЗСУ в Дніпропетровську окрему бригаду Сил територіальної оборони. 

«Один з численних фідбеків від військових, якій найбільш запам’ятався, це коли один воїн написав, що завдяки нашому тренінгу троє 300-х не стали 200-ми. Це якось врізалось в пам’ять. Я створював системи роботи державних закладів охорони здоров’я та своєї приватної клініки, тепер я працюю в системі військової медицини для збереження життя наших захисників», - згадає Іван. 

Разом переможемо!