Цього вечора запрошуємо вас на вишуканий камерний концерт!

У програмі:

  • Антоніо ВІВАЛЬДІ. “Пори року”. Чотири концерти для скрипки з оркестром.
  • Карл ДЖЕНКІНС. “Палладіо”.
  • Йоганн Себастьян БАХ. Концерт для двох скрипок з оркестром.

Виконавці:

  • Камерний склад академічного симфонічного оркестру Дніпропетровської філармонії.
  • Художній керівник, головний диригент Айдар ТОРИБАЄВ

Солісти:

  • Андрій РАХМАНІН (скрипка, м. Київ) лауреат національних і міжнародних конкурсів.
  • Олексій КОЛЕСНІК (скрипка,м. Київ) лауреат національних і міжнародних конкурсів.

Антоніо Вівальді. “Пори року”. Чотири концерти для скрипки з оркестром. Вічна музика одвічного циклу природи! Гроза, сніг, струмки, спекотний вітер, дощ, холод…Кажуть, що “Пори року” Антоніо Вівальді – це музика, яка зійшла з небес. Хтозна, може і справді ангели наспівували венеціанському маестро його знамениті мелодії. Створена триста років тому, ця музика ідеально збігається з нашим часом. Проста, яскрава емоційна ритмічна, вона одразу лягає на слух і ніби випромінює гармонійне світосприйняття. Зміст усіх частин концертів “Пори року” не обмежується тільки природним сюжетом. Музичні образи викликають асоціації з чимось більш тонким і глибоким. Це, безсумнівно, ще й фреска людського життя – від народження до смерті…

Карл Дженкінс. “Палладіо”. Сучасний англійський композитор створив багато цікавої музики в стилі джаз і джаз-рок. Також – багато музики для реклами. Можливо, найбільш відомим твором є мелодія, що використана в телерекламі компанії з продажу алмазів “Діаманти назавжди” De Beers. Саме ця мелодія відкриває сюїту “Палладіо”. Ця музика – присвята італійському архітектору епохи Ренесансу Андреа Палладіо. Для Палладіо джерелом натхнення була архітектура стародавнього Риму. Для Дженкінса – музика епохи Палладіо.

Йоганн Себастьян Бах. Концерт для двох скрипок з оркестром. Згідно численних опитувань він – композитор номер один в усій всесвітній історії. Він був музикантом в п’ятому поколінні. І не покидає відчуття, що саме в ньому сконцентрувались всі гени геніальності всього роду. Він – автор більш ніж тисячі музичних творів. Його прізвище в перекладі означає “струмок”.