• Головна
  • "АТБ" відправила на переробку за кордон вже двадцяту фуру використаних батарейок
Новини компаній
17:00, 10 травня

"АТБ" відправила на переробку за кордон вже двадцяту фуру використаних батарейок

Новини компаній

Безумовно, для кожного українського бізнесу сьогодні питанням номер один на порядку денному є підтримка ЗСУ та наближення перемоги. Багаторічний лідер вітчизняного ритейлу долучився до цього з першого дня вторгнення. Загальна сума благодійної допомоги «АТБ» війську, добровольчим формуванням, медичним закладам тощо вже перевищила 1,5 мільярда гривень. Разом із цим компанія не полишає й соціально значущих ініціатив, які були започатковані задовго до війни, зокрема й екологічних.

Наочним прикладом тому може бути безпрецедентний за масштабом проєкт зі збирання використаних елементів живлення «Утилізуй сьогодні для чистого завтра!». «АТБ» кілька років реалізує його у співпраці з Duracell, SavService і PromoService. Наразі цей проєкт є найкращим з очищення довкілля України від використаних елементів живлення.

"АТБ" відправила на переробку за кордон вже двадцяту фуру використаних батарейок, фото-1

Днями встановлено новий накопичувальний рекорд — експортовано 20-ту фуру використаних батарейок, які здали клієнти мережі «АТБ». Загальний обсяг переробки таких небезпечних для довкілля відходів сягнув позначки 420 тонн. За попередніми підрахунками це більш як 21 000 000 батарейок, що не залишаться на полігонах України та не завдали шкоди нашим майбутнім поколінням.

Станом на сьогодні «АТБ» збирає 2/3 від усього обсягу використаних батарейок, які українці здають на переробку. Відвідувачі магазинів мережі виявляють високий рівень екологічної відповідальності та довіри компанії.

"АТБ" відправила на переробку за кордон вже двадцяту фуру використаних батарейок, фото-2

Нагадаємо, суть проєкту в тому, що в кожному із супермаркетів найбільшої вітчизняної торговельної мережі встановлені спеціальні бокси для збирання непотрібних батарейок. Їх легко помітити, адже вони виконані у формі батарейки відомого бренда. Саме там свідомі громадяни, якими є мільйони клієнтів «АТБ», і залишають використані елементи живлення. Зібравши певну кількість такого екологічно шкідливого брухту, компанія власним коштом доправляє його на переробку на профільні переробні заводи за кордон — на завод GreenWEEE в Румунії та відоме польське підприємство BatEKO, яке з початку 2024-го вже прийняло від «АТБ» п'ять фур такого вантажу.

У цивілізованому світі давно є чітке зрозуміння того, наскільки шкідливими можуть бути використані батарейки, адже вони містять небезпечні для усього живого токсичні речовини, важкі метали, лужні сполуки, кислоти тощо. Їх не можна просто викидати у баки для сміття. Завдяки екоініціативі «АТБ» до правильної утилізації елементів живлення долучилися й мільйони українців.

"АТБ" відправила на переробку за кордон вже двадцяту фуру використаних батарейок, фото-3

«АТБ» системно підтримує загальноєвропейську тенденцію до збереження екології, відповідні проєкти навіть стали частиною загальної стратегії розвитку компанії. Дискаунтери мережі одними з перших відмовились від використання шкідливого пластику. В усіх магазинах з'явилися «зелені» біорозкладні пакети, виготовлені з додаванням особливого запатентованого елементу (d2w™), а також інноваційні пакети з кукурудзяного крохмалю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...