• Головна
  • Війська рф не почали наступ на Харків, проте намагалися прорватися в області: що відбувається на Харківщині
14:31, 10 травня

Війська рф не почали наступ на Харків, проте намагалися прорватися в області: що відбувається на Харківщині

Війська рф не почали наступ на Харків, проте намагалися прорватися в області: що відбувається на Харківщині

Активізація військ рф у прикордонні Харківської області — очікувана. Проте існуючі сили окупантів здатні лише збільшити загострення, їх недостатньо для захоплення Харкова.

Про це заявив голова Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко, повідомляє редакція сайту 056.

Коваленко підкреслив, що очікується безліч вкидань на цю тему. Своєю чергою у Міністерстві оборони України повідомили, що армія рф посилила обстріли на північному напрямку Харківщини, а російські ДРГ безуспішно намагалися прорвати кордон.

“Протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБ). З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії”, – заявили у відомстві.

Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки.

“Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи. Збройні Сили України продовжують стримувати наступ ворога”, – додали в Міноборони.

Голова Харківської ОВА Синєгубов заявив, що українські бійці не втратили жодного метра землі. У свою чергу голова Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі розповів, що російські військові масовано обстрілюють Вовчанськ та прикордонні населені пункти, там триває евакуація.

“Основна маса людей виїжджає своїм транспортом. Але водночас разом із гуманітарним центром ми організовуємо вивіз тих місцевих, у кого немає своїх автомобілів. Спільно з волонтерами та поліцією працюємо. Вивозимо з Вовчанська та ближніх населених пунктів”, – розповів Гамбарашвілі у коментарі «Громадському радіо».

За попередніми даними, три одиниці техніки було знищено на північ від населених пунктів Мороховець-Олійникове на північних кордонах Харківщини. Рухалися вони зі сторони Пильного.

Попередньо 3 одиниці техніки було спалено на північ від населених пунктів Мороховець-Олійникове Водночас за даними аналітичного проєкту Deepstate сіра зона зʼявилася на півночі Харківської області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...