• Головна
  • Люди вдихають канцерогени, горять зайченята, виникають знеструмлення: тижнева кількість пожеж в екосистемах Дніпропетровщини перевалила за сотню
13:30, 7 травня

Люди вдихають канцерогени, горять зайченята, виникають знеструмлення: тижнева кількість пожеж в екосистемах Дніпропетровщини перевалила за сотню

Люди вдихають канцерогени, горять зайченята, виникають знеструмлення: тижнева кількість пожеж в екосистемах Дніпропетровщини перевалила за сотню

З приходом теплої пори на полях та в степах Дніпропетровщини збільшилась кількість пожеж. Вони те тільки шкодять здоров'ю людей та представникам фауни, а й енергосистемі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Міненерго та ДСНС.

У Кривому Розі через загоряння сухої трави відключалось обладнання підстанції одного з підприємств. Знеструмлювалися промислові споживачі. Їх уже під'єднали, але загроза залишається. Основна причина - людська недбалість.

На кожній пожежі зазвичай працює близько 10 рятувальників. В особливо складних випадках застосовуються додаткові спецзасоби. Ті, хто стають свідками таких пожеж, просто обурені.

"Руки і ноги треба зламати... Просто я не вперше бачу, як звірі горять, зайченята. Якраз зараз пора зайченят, живності всієї. І воно згорає повністю, а комусь заради приколу запалити його", — говорить житель села Олександрівка Володимир.

Статистика пожеж: За минулий тиждень з 29 квітня по 5 травня підрозділи ДСНС здійснили 489 виїздів на виклики громадян по області. З них 134 рази вогнеборці виїжджали гасити займання в екосистемах – вогонь пошкодив майже 34 га території. Для порівняння, на початку квітня, кількість пожеж в енергосистемах Дніпропетровщини була - 54.

Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища

З 7 по 12 травня на більшій частині території Дніпропетровській області очікується надзвичайна (V класу) пожежна небезпека. У зв'язку з цим рятувальники вкотре нагадують про необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час перебування на природі та при проведенні господарських робіт:

  • не розводьте багаття у необладнаних місцях та не залишайте вогонь без нагляду;
  • не спалюйте суху рослинність та сміття;
  • не кидайте непогашені недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку;
  • не дозволяйте дітям бавитися з вогнем;
  • якщо ви помітили займання на відкритій території – негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером "101".

Яка відповідальність за спалювання сухої трави

За спалювання трави передбачена адміністративна відповідальність — штраф від 3060 до 6120 гривень.

Через пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів передбачена кримінальна відповідальність — штраф від 91 800 до 153 тисяч гривень або обмеження чи позбавлення волі від 2 до 5 років.

Якщо під час пожежі загинули люди чи тварини, то санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...