• Головна
  • Перекриття греблі Дніпровської ГЕС та загроза блекауту на ЗАЕС: перша інформація про наслідки атаки по Україні
07:00, 22 березня

Перекриття греблі Дніпровської ГЕС та загроза блекауту на ЗАЕС: перша інформація про наслідки атаки по Україні

 Перекриття греблі Дніпровської ГЕС та загроза блекауту на ЗАЕС: перша інформація про наслідки атаки по Україні

Сьогодні рано вранці війська рф здійснили масований обстріл України. Вибухи лунали в багатьох регіонах, вони розбудили пів країни. В Кривому Розі на Дніпропетровщині люди прокинулись без світла. В сусідньому Запоріжжі просто нищівні наслідки: атаковано греблю ДніпроГЕС та житлові райони. Вкрай жахливою новиною стало те, що через тероризм ЗАЕС на межі блекауту.

Про це повідомляє редакція сайту 056. 

По Запоріжжю було завдано 12 ударів. Більшість із них - "Кинджали" та балістика. Потрапили по ДніпроГЕС у Запоріжжі: гребля вистояла. Адже розрахована на влучення тактичної ядерної зброї. Проте є пошкодження. Через це рух автодорожнього переїзду греблі повністю обмежений.

"Рух автодорожнім переїздом гребля Дніпровської ГЕС повністю обмежено. Рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район", - заявили в поліції.

В момент атаки ракета влучила в тролейбус, що рухався по греблі. В тролейбусі були люди. Звичайні цивільні люди, що їхали на/з роботи в прописловому місті.

Також в Запоріжжі стали ціллю рф стали звичайні українці. Попередньо сім будинків зруйновано, 35 - пошкоджено. Є поранені, кількість постраждалих уточнюємо.

Загророза блекауту на ЗАЕС

Запорізька АЕС знову на межі блекауту - під час масованої ракетної атаки на Україну о 5:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ  «Дніпровська». Вона з'єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України. Про таке повідомив Енергоатом. Наразі ЗАЕС  повʼязана  з українською енергосистемою лінією електропередачі ПЛ-330кВ «Запорізька ТЕС — Феросплавна», яка лише минулого тижня була відремонтована силами українських енергетиків після чергового російського обстрілу.

"Ситуація вкрай небезпечна і загрожує настанням аварійної ситуації. Якщо відключиться остання лінія звʼязку з вітчизняною енергомережею, ЗАЕС опиниться в черговому блекауті, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції", – наголосив очільник Енергоатома Петро Котін.

Він вчергове зауважив, що Запорізька атомна електростанція має негайно перейти під повний контроль України, її законного оператора – Енергоатома, а росія повинна вивести зі станції своїх військових та військову техніку.

Загалом, від початку російської окупації ЗАЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. У разі їх відмови це загрожує розвитком ядерної та радіаційної аварії.

Що відомо про атаку по інших регіонах

У Харкові було понад 15 вибухів. Після цього зникло світло та спостерігаються проблеми з інтернетом. У Вінницькій області влучення по об'єкту критичної інфраструктури. У Івано-Франківській області також було чути вибухи.

Є жертви і постраждалі у Хмельницькому після ракетної атаки рф. Пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

УПолтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Сумській областях вводять графіки відключення світла. Відключення також на Хмельниччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...